Om

En syerske med 20 års erfaring

Hvem?

Jeg er Malene Houmøller og indehaver af Syposen. I mine 20 år som beklædningsoperatør har jeg syet og forandret tøj på forskellige systuer i København. Jeg har syet alt fra barnevogne til designertøj til campingtelte. Om det er arbejdstøj eller festtøj og boliginteriør eller karnevalskostumer, så har jeg prøvet det før.

 

Hvorfor syr du?

Hele mit liv har jeg haft en stor interesse for håndarbejde. Min mormor lærte mig at strikke som ganske lille, og stille og roligt begyndte jeg også at få interesse for at sy. Derfor var det en selvfølge for mig, at jeg skulle være beklædningsoperatør. I dag er mit arbejde også min fritid. Jeg har altid mit strikketøj i tasken, og jeg bruger en del weekender på at lege med patchwork og quiltning. Og så syr jeg til familie og venner. Der er altid et par projekter i gang.

 

Hvorfor en systue?

Efter mange år med jobs hos designfirmaer og fabrikanter af både barnevogne og campingvogne fandt jeg ud af, at det, der driver mig, er de varierende opgaver og de finurlige udfordringer. Samtidig har jeg altid godt kunne lide kontakten med kunder, og begge dele må man sige, at jeg har fået i Syposen. Det er sjældent, at opgaver er ens, og jeg møder mange spændende og rare mennesker hver dag.

 

Hvad er kernen i Syposen?

Alt syarbejde handler om stoffets kvalitet. Dernæst handler det om god pasform. Vi kender alle sammen det med at have et par bukser, der er vasket et utal af gange, uden at man kan se det, og som bare sidder som en drøm. Dem skiller vi os aldrig af med. Det er den slags tøj, kunderne skal have med hjem fra Syposen. De skal også have en god oplevelse og en god service, men hvis varen er i orden, så tror jeg, at det er klaret med et smil.

Copyright © All Rights Reserved.